OGATA 레스토랑입니다.
떠오르는 태양의 나라에서 조화와 정밀함은 미식가의 영역을 포함한 문화의 거의 모든 면에 스며들어 있습니다. 한때 고국에서 이런 세련됨을 경험해 본 사람이라면 해외에서도 그와 동등한 감각을 발견하지 못할 것 같다고 생각할지도 모릅니다. 글쎄요, 파리에서는 그렇지 않아요. 프랑스의 수도는 오래전부터 삶의 더 좋은 것들의 유명한 온상이었고, 여러 가지 일을 하는 창조적인 오가타 신이치로가 안식처, 즉 문화 대사관을 만든 이런 수용적인 환경에서 일본 미식가들과 디자인에 대한 이루 말할 수 없는 기교를 찬양하고 있습니다. 단순히 OGATA라고 불리는 이 빌딩은 마라이스 지역의 미로 같은 길과 골목길에 자리잡고 있으며, 17세기 호텔 미립자 또는 타운하우스 4개 층에 걸쳐 800평방미터(8611평방피트)를 차지하고 있습니다. 창업자의 전문 지식은 많은 학문들을 아우르고 있으며, 그는 모두 그것을 사용하기 위해 OGATA를 식당, 찻집, 부티크, 그리고 장인 아틀리에를 통해 일본 문화에 몰입하는 특별한 장소로 만듭니다.
입장하자마자, 손님들과 방문객들은 좁지만 높은 입장 홀에 있는 자신들을 발견합니다. 마지막에는 왼쪽에는 행사장의 부티크를 볼 수 있습니다. 화려한 조명은 보석상자처럼 되어 있고, 하얀 시쿠이 석고, 육각형의 검은 바닥 타일, 그리고 공간 한가운데에 카운터를 두른 벽이 있으며, 다양한 정교한 차를 선보이는 진열장으로 확장된 검은 돌덩어리를 포함하고 있습니다. 벽걸이 목제 서랍은 일본 차의 40가지 변형을 추가로 제공합니다. 가게의 다른 부분은 와가시, 즉 일본의 전통 과자를 위한 것으로, 이곳에서는 파스트리 곰팡이 모양의 도자기와 적갈색의 천장으로 덮인 벽면을 볼 수 있습니다. 이 음식들은 갓 구운 페이스트리와 다양한 종류의 사탕과 사탕으로 구성되어 있습니다. 부티크 맞은편에는 노출된 벽과 유사한 타일 바닥이 있는 풍만한 방인 아틀리에가 앉아 있습니다. 슬림한 모듈식 선반에는 빈티지한 가구와 짝을 이루며, 모두 OGATA의 제품 디자인을 선보입니다. S [es]라 불리는 이 컬렉션은 200개 이상의 제품으로 구성되어 있으며, 모양과 기능을 다듬고 재정의하기 위해 일본 조상의 코드를 적용하고 있습니다.
그 식당은 간단한 또 다른 운동입니다. 총 50명의 투숙객을 수용할 수 있는 배경에는 사틴 석고, 베이지 모르타르, 절단석 외에도 티크, 히바, 벵게 등의 숲이 어우러져 있어 나머지 공간의 밝음과 넓이가 대비됩니다. 인접한 개인 미용실은 다른 10명의 손님들을 앉힙니다. 이 곳은 일본 특산물의 고급 메뉴를 제안하는 주방장 와타나베 가즈키의 영역으로, 열린 부엌에서 준비되어 신중하게 선정된 생산자와 공급자로부터 조달된 계절 재료를 사용합니다. 지하 공간에 자리 잡은 것은 사보, 즉 다도살로, 벽으로 도배된 쿠로가키 나무 선반과 커다란 공동 식탁 가운데, 손님들은 전통 다도 의식에 대해 상세히 설명하는 강좌를 들을 수 있습니다. 올해 OGATA의 상층부에 개관하는 것은 갤러리. 요리 예술과 가구에서부터 현대 미술과 제품 디자인에 이르기까지 전시의 순환 프로그램이 열리는 다기능 공간입니다. 확장에는 또 다른 식당과 바도 함께 제공됩니다.
OGATA restaurant
In the Land of the Rising Sun harmony and precision are everything, permeating almost all aspects of culture, including the realm of gastronomy. Having once experienced such sophistication in the homeland, one may think it’s unlikely to find an equivalent sensation overseas. Well, not in Paris. The French capital has long been a renowned hotbed of life’s finer things, and it’s in this receptive environment where multitasking creative Shinichiro Ogata has created a haven, or cultural embassy if you will, where the inimitable finesse of Japanese gastronomy and design is celebrated. Simply called OGATA, it’s tucked away in the Marais district’s maze of streets and alleyways, and occupies 800 sqm. (8,611 sq.ft.) set across four floors of a 17th-century hôtel particulier or townhouse. The founder’s expertise straddles a number of disciplines, and he all puts them to use, making OGATA an exceptional venue where to immerse oneself in Japanese culture by way of a restaurant, tea salon, boutique and an artisanal atelier.
Upon entering, guests and visitors find the themselves in a narrow but lofty entrance hall. At the end, on the left hand side, the venue’s boutique can be found. Faintly lit, it resembles a jewellery box, and sees walls clad in white shikkui plaster, hexagonal black floor tiles and a counter in the middle of the space and incorporates a block of black stone which extends into a display case presenting a variety of exquisite teas. Wall-mounted wooden drawers offer an additional 40 variations of Japanese tea. The other part of the store is dedicated to wagashi, or traditional Japanese confections, and here, the setting sees walls covered in pastry mold-shaped ceramics and a reddish-brown ceiling. The offerings comprise of freshly baked pastries and a large variety of candy and sweets. Opposite the boutique sits the atelier, a voluminous room with exposed walls and similar tiled flooring. Sleek modular shelving is paired with vintage furnishings, and all presenting OGATA‘s product designs. Called the S [es] Line, the collection comprises of over 200 products, applying the Japanese ancestral code to refine and redefine shapes and functions.
The restaurant is another exercise in simplicity. Seating a total of 50 guests, the setting sees a blend of woods such as teak, hiba and wengé, in addition to satin plaster, beige mortar and cut stone, creating a contrast with the brightness and spaciousness of the rest of the space. The adjoining private salon seat another ten guests. This is the territory of chef Kazuki Watanabe who proposes a gourmet menu of regional Japanese specialties, prepared in an open kitchen and using seasonal ingredients sourced from carefully selected producers and suppliers. Situated in a subterranean space is sabo, or tea salon, where amidst plastered walls, kurogaki wooden shelving and a large communal table, guests can engage in courses which elaborate on the traditional tea ceremony. Opening on OGATA‘s upper floors in the course of this year is galerie. a multifunctional space where a rotating programme of exhibitions will be held, ranging from culinary art and furniture, to contemporary art and product design. The expansion also comes with a another dining establishment and bar.
Images © OGATA
source : retaildesignblog
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